0575 - 555 485
Spiekerweg 6, 7251 RA Vorden
info@wonenenwaarde.nl

Prachtig gelegen karakteristieke woonboerderij

Almenseweg 57, Vorden, Nederland
  • Soort woonhuis: Woonboerderij
  • Status: Verkocht
  • Plaats: Vorden
  • Bouwjaar: 1860
  • Slaapkamers: 2
  • Badkamers: 1
  • Inhoud: 1036 m³
  • Perceeloppervlak: 7850 m²
  • Woonoppervlak: 174 m²
  • Aanvaarding: In overleg

Details

Download hier de uitgebreide brochure van de woning.

In het verleden behoorde deze gedeeltelijk verbouwde WOONBOERDERIJ (ca. 1860) bij het achtergelegen landgoed Huize den Bramel. Op een ruim perceel van 7850 m2 eigen grond, ligt het op een van de mooiste plekjes net buiten Vorden.
Aan de achterzijde wordt het perceel begrensd door de fraaie bossen van voornoemd landgoed, één van de vele landhuizen en kastelen die Vorden rijk is. Aan de voorzijde is er wijds uitzicht over de landerijen grenzend aan landgoed Het Enzerinck.
Ontdek het omliggende mooie coulisselandschap wandelend, fietsend of te paard.
Het gezellige centrum van Vorden is op fietsafstand bereikbaar, de fraaie hanzesteden Zutphen en Deventer, liggen op ca. 10 tot 30 minuten autorijden verwijderd.

Het voorhuis is vanaf 2004 in gedeelten verbouwd. De oude deel verkeert nog in originele staat, en biedt tal van indelingsmogelijkheden voor de begane grond en een eventuele verdieping. De digitale restyling geeft alvast een voorproefje, maar ook een invulling met slaapkamers, werkruimte of atelier behoort tot de mogelijkheden.
De omliggende schuurtjes en een overkapping, zijn eenvoudig, maar volstaan voor het huidige gebruik.

Indeling begane grond: entree met ruime hal, toilet en doorkijk naar de keuken met o.a. Belgisch hardstenen werkblad, vaatwasser, koelkast en een Falco gasfornuis, aangrenzende kelder en opkamer, sfeervolle woonkamer met balken plafond, houten vloer en houtkachel.
Aan de andere kant van de hal, bevinden zich een aparte ruimte voor de wasmachine en-droger, een ruime badkamer met vloerverwarming, wastafel, toilet, inloopdouche en een nostalgisch bad, een aparte berging voor o.a. jassen en schoenen, en de originele deel van ca. 92 m2.
Verdieping: boven het voorhuis en de entree, bevinden zich een 2-tal kamers en een ‘meiden’kamer. Boven de deel kan de verdieping naar wens worden uitgebreid.

De woning is gedeeltelijk voorzien van dakisolatie en isolerende beglazing, en wordt verwarmd door CV-gas.

Een uniek object, welke met een eventuele verbouwing nóg meer mogelijkheden biedt.
Laat je verrassen!

Plattegrond

Begane grond

Verdieping