Recent is het inspiratiemagazine “Duurzaam wonen – inspiratie en informatie voor woningbezitters“ door de NVM uitgebracht. Het magazine bevat een aantal voorbeelden van woningeigenaren die met de verduurzaming van hun woning aan de slag zijn gegaan. Het doel van het magazine is om andere eigenaren te inspireren en informeren over de mogelijkheden om hun nieuw aangeschafte of huidige woning te verbeteren. En daarbij ook de toegevoegde waarde van de NVM-makelaar nog eens voor het voetlicht te brengen.

Het magazine bevat een aantal voorbeelden van woningeigenaren die met de verduurzaming van hun woning aan de slag zijn gegaan. Het doel van het magazine is om andere eigenaren te inspireren en informeren over de mogelijkheden om hun nieuw aangeschafte of huidige woning te verbeteren. En daarbij ook de toegevoegde waarde van de NVM-makelaar nog eens voor het voetlicht te brengen.

Wellicht dat door de coronacrisis de focus op de komende verduurzamingsopgave en energietransitie wat op de achtergrond is geraakt. Maar het kan ook een kans zijn, zeker nu veel woningeigenaren aan het verbouwen zijn geslagen.

Met een laagdrempelige lening vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds bijvoorbeeld kunnen verduurzamingsmaatregelen eenvoudig bekostigd worden. Meer hierover en andere financieringsmogelijkheden vind je onder meer terug in dit magazine.

Het magazine is in eerste instantie opgezet voor de deelnemers aan de duurzaamheidspilot Wonen, maar inmiddels voor ieder NVM-lid beschikbaar om aan zijn of haar relaties toe te sturen.

Het magazine is hier terug te vinden, als doorbladerversie en als pdf bestand. En vanuit duurzaamheidsoogpunt dit keer niet in gedrukte vorm.

Bron: NVM