Uw en onze veiligheid tijdens de Coronacrisis

Veiligheidsregels

Alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) te beperken blijven van kracht, en de verwachting is dat het nog wel even gaat duren.
Het coronavirus verandert wellicht de manier hoe we met elkaar omgaan en hoe we huizen gaan bezichtigen, maar het verandert niet de markt. De huizenkrapte blijft en verhuisbehoefte blijft.

Onze branchevereniging NVM adviseert ons om ons werk door te laten doorgaan met in acht name van de door het RIVM voorgeschreven regels. Deze veiligheidsregels zijn:
– was je handen voor en na het kijken;
– hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, maar hoest of nies je regelmatig, ga dan nu nog niet kijken, of ontvang dan even geen kijkers;
– schud geen handen en houd minimaal 1,5m afstand;
– doe handschoenen aan en raak niet te veel aan bij het kijken;
– organiseer geen open huis, of ga niet naar een open huis, vraag of het ook anders kan;
– plan als verkoper je bezichtigingen ruimer in, dan kun je even e.e.a. schoonmaken tussendoor.

We ontvangen momenteel geen mensen op ons kantoor, tenzij dringend noodzakelijk.

 

Taxeren woning tijdens coronacrisis

Wanneer Wonen en waarde opdracht krijgt om een taxatie van een woning uit te voeren, is het noodzakelijk dat onze taxateur in eigen persoon het huis komt inspecteren. Op zich is dat goed mogelijk. Onze taxateur is op de hoogte van de meest actuele hygiëneregels van het RIVM. Onze taxateur geeft geen hand, raakt zo weinig mogelijk aan, draagt handschoenen en houdt de voorgeschreven afstand.

Zet alle deuren alvast open voor onze taxateur, dat scheelt veel langs elkaar bewegen. Ga niet samen een kleine ruimte in. Het is te overwegen om slechts met één persoon in huis te zijn, en wil je helemaal het zekere voor het onzekere nemen ga dan even buiten staan en laat de taxateur alleen zijn/haar werk doen. Onze taxateur zal ervoor zorgen dat hij/zij niet langer binnen is dan strikt noodzakelijk.

Onze makelaar/ taxateur is beëdigd en heeft integriteit hoog in het vaandel staan; heb hierin vertrouwen, ook in deze risicovolle omstandigheden.