De halfjaarlijkse NVM Open Huizen Dag is ook vandaag goed bezocht. Het aantal bezoeken aan de 22.000 deelnemende woningen kwam dit keer uit op ruim 100.000, blijkt uit een bliksemenquête van de NVM. Vooral buiten de Randstad waren de meeste huizen te bezichtigen en bleek de interesse om vrijblijvend woningen te bezichtigen groot.

De NVM Open Huizen Dag, die elk halfjaar plaatsvindt, heeft weinig van zijn aantrekkingskracht verloren en blijft in trek. “Al zien we de belangstelling voor deelname verschuiven naar de regio’s buiten de Randstad”, zegt NVM-woordvoerder Roeland Kimman.

“In de Randstad, en dan vooral de grote (studenten)steden Amsterdam en Utrecht, neemt de interesse om deel te nemen langzaam af. Dat komt doordat verkopers in die krappe en oververhitte woningmarkt de extra aandacht uit de NVM Open Huizen Dag niet meer direct nodig hebben. Maar de huizen die in de Randstad deelnamen hadden over het algemeen grote belangstelling. En ook in de provincies was de belangstelling groot.”

Door de oplevende economie, de lage rente en het toegenomen consumentenvertrouwen worden woningen sneller verkocht en is er minder aanbod. Kimman: “Ruim 25% van de te koop staande woningen van de NVM deed in deze voorjaarseditie van de NVM Open Huizen Dag mee.”

Op funda was het de dagen voorafgaande aan de NVM Open Huizen Dag drukker dan ooit. Kijkers begonnen op tijd met online oriënteren.

Noot redactie Wonen en waarde: De volgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 30 september.